Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 17:53

Скариоло преговара са Реалом

Тренер Кошаркашког клуба Виртус Болоња Серђо Скариоло отпочео је преговоре са Реал Мадридом у вези са именовањем на место главног тренера шпанског тима, преносе европски медији.
Серђо Скариоло је постао тренер Виртуса из Болоње 2021. године, а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ове сезоне нису успели да остваре пласман у топ 8 фазу Евролиге.

Италијански стручњак и Виртус имају уговор до јуна 2024. године, недавно је извршни директор клуба Лука Баралди изјавио да тим из Болоње жели да продужи сарадњу са Скариолом, преносе локални италијански медији.
До информације о преговорима Скариола и Реал Мадрида дошло је након објаве грчког новинара Џорџа Закаса на Твитеру у којој је навео да је италијански стручњак фаворит за место тренера шпанског тима.

Реал је прошле године раскинуо уговор са Паблом Ласом због здравствених проблема, а на место главног тренера дошао је његов дугогодишњи асистент Ћус Матео.
Према писању бројних европских медија Скариоло и Реал преговарају око услова сарадње која ће ускоро бити озваничена.
Подсетимо, шездесетдвогодишњи Скариоло је актуелни селектор репрезентације Шпаније, са којом је у два мандата освојио четири пута златну медаљу на Европском првенству, једном је био најбољи на свету, док је на Олимпијским играма освојио сребрну и бронзану медаљу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.