Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 16:16

Манчестер јунајтед сигуран против Евертона на путу ка Лиги шампиона, Сити наставља тријумфални низ

Фудбалери Манчестер јунајтеда убедљиво су надиграли Евертон са 2:0 на Олд Трафорду у првој данашњој утакмици 30. кола Премијер лиге. „Црвени ђаволи“ су захваљујући другој победи у низу тренутно на трећем месту табеле са 56 бодова.
Од самог почетка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << утакмице домаћини су преузели иницијативу и меч водили ка сигурној победи, док је Евертон успео да упути само један шут у оквир гола.
Вођство Манчестер јунајтеду је у 36. минуту донео шкотски репрезентативац Скот Мектомини постигавши први погодак у Премијер лиги.
Занимљиво је што је тим поготком наставио голгетерску серију у којој је за три дана дао четири гола – два Кипру, па два за слом Шпаније на Хемпден парку – а сада је донео и вођство свом тиму с којим су отишли на полувреме.
Коначних 2:0 поставио је Марсијал у 71. минуту, пошто је у игру ушао десетак минура раније. 
Сити убедљив против Саутемптона  Фудбалери Манчестер ситија победили су на гостовању Саутемптон 4:1 у утакмици 30. кола Премијер лиге.
Гости су повели у 45. минуту преко Ерлинга Халанда, који се вратио на терен после повреде.
Резултат је у 58. минуту повећао Џек Грилиш, да би Халанд свој други гол постигао маказицама у 68. минуту.
Саутемптон је смањио голом Секуа Маре у 72. минуту, а коначан резултат утакмице поставио Хулијан Алварес у 74. минуту из пенала.
У наредном колу Сити дочекује још једног дављеника Лестер, а Саутемптон на свом терену игра против Кристал Паласа.
Премијер лига 30. коло
Субота
Манчестер јунајтед - Евертон 2:0
Астон Вила - Нотингем Форест 2:0 
Брентфорд - Њукасл 1:2 
Фулам - Вест Хем 0:1 
Лестер - Борнмут 0:1 
Тотенхем - Брајтон 2:1
Вулверхемптон - Челси 1:0
Саутемптон - Манчестер Сити 1:4
Недеља
Лидс - Кристал Палас
Ливерпул - Арсенал

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.