Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 16:40

Бекер: Морате се окружити јаким момцима у затвору, јер вам је потребна заштита

Некадашњи тенисер Борис Бекер говорио је о осмомесечном периоду проведеном у затвору назвавши живот изван слободе другачијим од онога што људи имају прилике да виде у филмовима.
Шестоструки освајач гренд слем титула, Борис Бекер, изашао је из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << затвора у децембру прошле године пошто је одслужио осам месеци од укупно две и по године казне због утаје пореза.

Бекер је за британски Би-Би-Си Радио пет говорио "бруталном" затворском искуству у Великој Британији, истичући да је у том периоду морао да се окружи "опасним момцима“ ради заштите.
"Ко каже да живот у затвору није тежак, мислим да лаже. Био сам окружен криминалцима, дилерима дроге, силоватељима, трговцима људима. Сваки дан се борите за опстанак. Одмах се морате окружити с опасним момцима, како бих их ја назвао, јер вам је потребна заштита. Ако мислите да сте бољи од свих осталих, онда губите. Нема везе што сам био тенисер, једина валута коју имамо унутра је наш карактер и личност. То је то, немаш ништа друго. У почетку немате пријатеље, буквално сте сами и то је најтежи део, морате заиста погледати у себе своје квалитете и своје предности, али и своје слабости", рекао је Бекер. 
Бекер је прве недеље притвора провео у затвору Вандсворт у југозападном Лондону, а затим је био у затвору Хантеркомб у Оксфордширу.
Током тениске каријере Бекер је освојио 49 титула, укључујући шест гренд слемова и олимпијско злато, а био је и тренер најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу.
"У тенису, као и у животу, борба заувек траје. Најважнији поен је последњи, не први, али мој план је да освојим последњи бод. То је црвена линија у мом професионалном и приватном животу, да пролазим кроз искушења и правим грешке, понекад из добрих или лоших разлога, али да никада не одустајем“, истакао је прослављени тенисер.
Бекер је навео да је имао довољно времена за размишљање док је био у затвору, размишљао је о грешкама које је направио.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.