Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 13:27

Јокић најбољи међу најбољима на Рингеровој листи

Амерички портал Рингер, који је мрежа спортских и поп-културних подкаста, објавио је финалну листу 125 најбољих кошаркаша у НБА лиги. Листу предводи српски репрезентативац Никола Јокић, док је његов директни конкурент за МВП титулу Џоел Ембид тек трећи иза Јаниса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Адетокумба.
Никола Јокић би могао да постане МВП трећи пут заредом, што се није десило од осамдесетих година прошлог века, када је Лери Берд био МВП у сезонама 1983/84,1984/85. и 1985/86.
Надметање са главним конкурентом Џоелом Ембидом је у финалној фази, а амерички портал који из недеље у недељу објављује своју листу најбољих 125 НБА играча ставио га је убедљиво на прву позицију.
Уз сваког играча на листи у једној реченици су описане карактеристике и квалитети његове игре.
За николу Јокића се наводи: „Вишегодишњи МВП кандидат који би требало да буде у конкуренцији за најбољег кошаркаша света у наредних неколико година. Барем толико.“
Други на листи је Јанис Адетокумбо за кога је констатовано: „Незаустављиви такмичар и пожртвовани лидер који се развио од нижих лига грчке кошарке до незаустављиве НБА силе.“
Џоел Ембед је прокоментарисан: „Сила у рекету која застрашује противнике и у одбрани и у нападу, а последњих година еволуирао је у велику претњу са дистанце за противничке одбране.“
Стеф Кари је четврти на листи, а пети је словеначки репрезентативац Лука Дончић, за кога кажу: „Врхунски манипулатор кошаркашке игре који поставља све играче на терену онако како само њему одговара – сваког одбрамбеног играча наводи на свој терен и до савршености уме да прочита игру.“
Међу првом десеторицом налазе се још и Кевин Дурент, Џејсон Тејтум, Кавај Ленард, Демијан Лилард и Шаи Гилџус-Александер, а већ легендарни Леброн Џејмс је на тринаестом месту.
Како било, ранијих година прогнозе Рингера су биле врло прецизне и потврђене на крају, па се надамо да ће тако бити и овога пута.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.