Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 12:48

Приштинске власти забраниле организацију утакмица Фудбалском савезу Косова и Метохије

Фудбалски савез Косова и Метохије добио је допис од косовске полиције којим се забрањује организација фудбалских утакмица које нису под његовим патронатом. Према том документу нису дозвољени догађаји које не организује Олимпијски комитет тзв. Косова, спортске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << федерације и клубови регистровани у систему самопроглашене државе, преноси Спортски журнал.
Запрећено је привођењем лица учесника спортских догађаја које не дозвољавају приштинске власти.
Полиција је добила налог да не дозволи улазак у јужну српску покрајину спортским клубовима из централне Србије који немају позив или дозволу од спортских савеза различитих спортова тзв. Косова.
"Полиција нам је долазила у четвртак и запретила привођењем организатора утакмица и учесника. Забранили су нам чак и тренинге. Ово је највећи облик дискриминације. Обавестили смо ФСС о великом проблему, а наш кровни савез обратиће се и државним органима Републике Србије и поступићемо у складу са њиховим препорукама", изјавио је председник ФС Косова и Метохије Игор Уљаревић.
Забрана приштинских власти  организације утакмица ФСС на територији Космета још пре две године приморала је Трепчу, Мокру гору и Грацко да утакмице зонског такмичења играју у централној Србији.
Митровчани противнике дочекују у Баљевцу, Мокра гора у Новом Пазару, а Грацко је домаћин у Куршумлији.
"У складу са последњим дискриминаторским мерама до даљег смо одложили окружна такмичења. Не дозвољавају нам ни дечије утакмице", рекао је на крају  Уљаревић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.