Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 07:25

Југовић: Бари се превише романсира и предимензионише

Члан златне генерације Црвене звезде Владимир Југовић која је 1991. године постала европски и светски шампион рекао је у интервјуу за хрватски "Индекс" да се данас титула из Барија "превише романсира". 
Један од најуспешнијих српских фудбалера свих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << времена навео је да се ради о сплеету срећних околности, пре него планском раду.
"Знаш како ја гледам на то? Кад се направи један велики резултат, онда се читава прича романсира. Читав тај успех Звезде данас се превише романсира. По мени је у питању био само сплет разних околности, много више него што је нешто било планирано и грађено. Али, то је само моје мишљење. Је ли Роби (Просинечки прим. аут.) дошао плански? Није. Је ли Белодедић стигао плански? Јесам ли ја дошао плански? Код нас се такве ствари и такве приче предимензионирају и романтизују па неки људи често знају сами себи да придају много више заслуга од онога што је заправо било. Иза сваког успеха стоји нека прича, само је разлика у томе ко ту причу прича и ко на којој истини инсистира. Звезда је била добро организован клуб и ако је плански било да се прода Драган Стојковић Пикси да би се идуће сезоне освојио Куп шампиона, онда је неко ко је то одлучио очито био генијалац", рекао је између осталог Југовић у интервјуу за најпознатији хрватски портал. 
Југовић је после Црвене звезде играо дуго у Италији за Сампдорију, Јувентус, Лацио и Интер, једну сезону је провео у Атлетико Мадриду, наступао је и за Монако.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.