Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 23:47

Снови навијача Партизана полако постају јава - узми Жељко евротитулу!

Партизан је направио велики успех пласиравши се међу осам најбољих екипа у Европи. Ипак, посао је далеко од готовог - црно-беле тек очекују најважнији дуели у сезони, четвртфинале Евролиге, па зашто да не и пласман на фајнал-фор. Ако неко зна како се тамо стиже, зна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << најтрофејнији тренер у Европи Жељко Обрадовић.
Када је пре годину и по дана Жељко Обрадовић промовисан као нови тренер кошаркаша Партизана, мало ко је могао да поверује да ће црно-бели у кратком временском периоду постати врхунска европска екипа, екипа од које стрепе и највећи фаворити за титулу континенталног шампиона.
Али, када имате Жељка Обрадовића на клупи све је могуће, па и да армија навијача црно-белих коначно одсања давни сан - нову титулу шампиона Европе.
Више од 30 година после највећег успеха српске клупске кошарке, Партизан још једном има прилику да покаже целој Европи да Србија заслужује макар једног представника у Евролиги, представника који ће се из године у годину нажи међу фаворитима за освајање круне.
Ове године утакмице Партизана у Арени прави су спектакл - поново су Београду кошаркашке свечаности.
Енергију са трибина и рад са Жељком Обрадовићем играчи су пренели на терен, где су пожртвованом и тимском игром побеђивали најбоље европске екипе - Реал, Олимпијакос, Монако, Фенербахче, Ефес...
За утакмице Партизана поново се тражи карта више, сви желе да буду део нечега што је од почетка сезоне мирисало да може да буде велико. Сада, када када сезона улази у саму завршницу и када следи подела награда за све урађено од октобра месеца, мирис постаје све пријатнији и подгрева наде да ће се титуле коначно вратити у Партизанове витрине.
Треба рећи да Партизан осам дугих година није био део кошаркашке елите, а својим партијама ове сезоне црно-бели су кошаркашком свету показали да заслужују место у Евролиги.
Лесор, Пантер, Ледеј, Егзум, Нанели и Папапетру пренели су своје искуство и на младе српске играче, који из утакмице у утакмицу расту и показују да нису случајно део тима најтрофејнијег европског тренера.
Жељко је гарант успеха, а велики успех је и сам пласман Партизана међу осам најбољих екипа у такмичењу.
Од сада надаље све је бонус. Па зашто не маштати и размишљати о фајнал-фору и некој новој Ђорђевићевој тројци.
Жељко је девет пута своје екипе водио до европског трона, први пут баш са Партизаном давне 1992. године. Нико тада није очекивао од црно-белих да дођу до титуле шампиона Европе, ни ове сезоне ситуација није различита и треба веровати и сањати.
Снови се често остварују, бар када је спорт у питању, а наредни период биће ужитак за све којима је црно-бела боја у срцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.