Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 19:35

Светска шампионка у атлетици Нора Џеруто суспендована због кршења антидопинг правила

Светска шампионка на 3.000 метара у атлетици Нора Џеруто привремено је суспендована због кршења антидопинг правила, саопштила је Асоцијација за интегритет овог спорта.
Нора Џеруто, рођена Kенијка, прошле године је под заставом Казахстана освојила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << злато на Светском првенству у Јуџину.

Против атлетичарке Џеруто подигнута је оптужница због употребе недозвољене суспстанце или метода, наводи се у саопштењу Асоцијације за интегритет атлетике.
Асоцијација је навела да случај укључује биолошки пасош Џеруто, што је механизам за праћење вредности крви такмичара током дужег периода, како би се указало на могућност допинга.
Џеруто је привремено суспендована што значи да неће моћи да се такмичи док се њен случај не реши.
Она је представљајући Кенију 2016. године освојила злато на шампионату Африке и у Дијамантској лиги 2021. године.
Прошле године је узела држављанство Казахстана и пропустила је Олимпијске игре у Токију док је чекала да одлука о промени држављанства ступи на снагу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.