Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 17:53

Почиње сезона на шљаци, тежак жреб за Ђоковића у Монте Карлу

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић је сазнао имена потенцијалних ривала на Мастерсу у Монте Карлу који почиње у недељу. Србин је добио веома тежак жреб и неће му бити нимало лако на првом турниру који ће ове сезоне одиграти на шљаци.
На старту >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << турнира, у првом колу, Ђоковић ће бити слобод, док ће се у другој рунди српски тенисер састати са бољим из дуела Брендон Накашима - Макензи Макдоналд.
У осмини финала Ђоковић би могао на Лоренца Мусетија или Миомира Кецмановића.
У четвртфиналу би Србин могао да се састане са Јаником Синером, али и Хубертом Хуркачем, Ласлом Ђереом, Дијегом Шварцманом, Џеком Дрејпером или Давидом Гофаном.
У полуфиналу је могућ дуел Новака и Данила Медведева, али потенцијални ривали су и Камерон Нори, Александар Зверев и Холгер Руне.
Са те стране жреба шансу вребају и Лоренцо Сонего, Роберто Баутиста Агут, Александер Бублик, Максим Креси и Матео Беретини.
У финалу су Новаку највероватнији могући ривали бранилац трофеја Стефанос Циципас, Карен Хачанов, Тејлор Фриц, Андреј Рубљов и Френсис Тијафо.
Ђоковић је прошле сезоне испао већ у другој рунди од Алехандра Давидовича Фокине.
Миомир Кецмановић у првом колу игра против 16. носиоца Лоренца Мусетија, док се Ласло Ђерер састаје са 10. фаворитом у Монте Карлу Хубертом Хуркачем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.