Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 17:41

Раднички из Крагујевца надиграо имењака из Ниша, Чукарички славио у Ивањици

Фудбалери Радничког из Крагујевца победили су екипу нишког Радничког са 1:0 (0:0) у утакмици 29. кола Суперлиге Србије. У последњим мечевима кола фудбалери Чукаричког надиграли су Јавор са 2:1 на гостовању у Ивањици, а ТСЦ је са Војводином одиграо 1:1 на свом терену. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
После равноправног дуела у првом полувремену, у коме су оба тима имала само по пар нереализованих шанси, на одмор се отишло без погодака.
Једини гол на сусрету постигао је у 50. минуту Милутин Видосављевић за домаћу екипу, а само пет минута касније гости из Ниша су остали са играчем мање после искључења Бориса Варге и победа за домаћине је практично обезбеђена.
Клуб из Крагујевца је овом победом ушао у зону плеј-офа са 37 бодова, док је Раднички из Ниша на 12. позицији са 26 освојених бодова.
У наредном колу Раднички из Крагујевца гостује Црвеној звезди, док Раднички из Ниша дочекује фудбалере Јавора.
У последњим мечевима кола Чукарички је успео да надигра Јавор са 2:1 и дође до 59 бодова колико има и другопласирана Војводина која је на гостовању са ТСЦ-ом одиграла нерешено 1:1
Чукарички је до победе дошао у другом полувремену поготцима гамбијског репрезентативца Мухамеда Бадамосија који је гостима донео вођство од 1:0 на самом старту другог полувремена у 47 минуту.
Домаћини се нису предавали и успевају да изједначе голом Петра Гигића само седам минута касније али рсположени Бадамоси доноси нову предност Чукаричком поготком у 60 минуту чиме је практично обезбедио победу гостима.
Овом победом Чукарички је увећао шансе у борби за друго место на табели јер се изједначио са Војводином која је на гостовању са ТСЦ-ом одиграла 1:1 и поделила бодове.
ТСЦ је повеп голом Петра Раткова у 17 минуту и потом успевао да одржи предност до самог финиша меча.
Када се учинило да ће однети победу на свом терену у Бачкој Тополи уследила је драматична завршница.
Прво је у 90. минуту за госте досуђен једанаестерац који за изједначење сигурно изводи Урош Николић, а онда у четвртом минуту надокнаде домаћини постижу погодак али је поништен због офсајда.
Суперлига Србије, 29. коло:
Уторак
Напредак Крушевац - Младост Лучани 0:0
Среда
Партизан - Вождовац 1:0
Младост ГАТ - Колубара 0:0
Спартак - Црвена звезда 1:4
Четвртак 
Нови Пазар - Радник Сурдулица 1:0
Петак
Раднички 1923 - Раднички Ниш 1:0
ТСЦ - Војводина 1:2
Јавор - Чукарички 1:1
Табела Суперлиге Србије:
1. Црвена звезда 79
2. ТСЦ 59
3. Чукарички 59
4. Партизан 57
5. Војводина 51
6. Нови Пазар 50
7. Вождовац 39
8. Раднички Крагујевац 37
9. Колубара 34
10. Напредак 31
11. Јавор 29
12. Раднички Ниш 26
13. Спартак Суботица 25
14. Младост Лучани 22
15. Радник 20
16. Младост Нови Сад 19
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.