Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 15:16

Френк Лампард на клупи Челсија до краја сезоне

Фудбалски клуб Челси саопштио је да ће лондонски клуб до краја сезоне да води бивши играч и тренер првог тима Френк Лампард. Нови тренер тима са Стамфорд Бриџа истакао да није могао да одбије позив клуба.
Лампард је на клупи Челсија заменио Грејема >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Потера, који је пре неколико дана добио отказ због лоших резултата лондонског клуба у Премијер лиги.

Енглески стручњак је у првом мандату водио Челси на 84 меча од јула 2019. до јануара 2021. године. Он је трећи менаџер "плаваца" у овој сезони после Томаса Тухела и Потера.
Екипу је пре два дана на мечу са Ливерпулом водио Бруно Салтор.
"Драго нам је да пожелимо добродошлицу Френку. Лампард је члан Куће славних Премијер лиге и легенда овог клуба. Он има све потребне квалитете да наш клуба доведе до циља. Имамо важан меч за викенд против Вулверхемптона, а онда се окрећемо првом мечу четвртфинала Лиге шампиона против Челсија. Сви ћемо дати Френку пуну подршку, јер желимо да остваримо добре резултате у свих преосталим утакмицама", изјавио је председник Челсија Тод Боли.
Челси се тренутно налази на 11. месту на табели Премијер лиге са 39 бодова.
Лампард је играо за Челси од 2001. до 2014. године, а за лондонски клуб постигао је 211 голова на 648 мечева. У тренерској каријери је поред Челсија водио Дерби и Евертон.
Лампард: Нисам могао да одбијем позив Челсија Нови менаџер Челсија Френк Лампард изјавио да је срећан што се вратио у лондондонски клуб и додао да није могао да одбије позив са Стамфорд бриџа.
"Ово је мој клуб и увек су присутне емоције. Од када сам напустио Челси сам бирао другачији пут, али позив који је стигао нисам желео да одбијем", рекао је Лампард, преноси званични сајт клуба.
Он је истакао да је спреман да поново води клуб, који у својим редовима има врхунске фудбалере.
"Велики клубови имају велике играче, а мој посао је да учиним да сви они буду укључени. Да, јасно је и да морамо да радимо на томе да Челси поправи реализацију, верујем да ту могу да помогнем. Голови су били велики део моје играчке каријере", поручио је Лампард.
"У Премијер лиги ништа не може да вас изненади, јер је свака утакмица прича за себе и морате да је припремате на другачији начин. Сада је битно да пронађемо праву енергију и да наша игра буде довољно добра да побеђујемо.”
”Ту смо где смо, али сваком је јасно да овај тим Челсија има много потенцијала", истакао је нови менаџер Челсија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.