Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 14:39

Обрадовић: Монако има изузетне појединце, морамо о свему да водимо рачуна

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је данас да је Монако изузетан тим, али је додао да би "црно-бели" добром одбраном могли да стигну до позитивног резултата на мечу 33. кола Евролиге.
Обрадовић је рекао да ће за дуел са Монаком имати >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на располагању све играче.
"Монако је тим који има изузетне појединце, али играју тимски. Оно што смо анализирали, то је да они постижу просечно 86,5 поена, али њихова игра у транзицији је доста битна. Дају доста поена у транзицији и у изолацији, дају доста поена тамо где су посебно доминантни, а то је скок у нападу. Морамо о свему да водимо рачуна, да смањимо те бројке, кључ је одбрана и то је суштина те утакмице", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду уочи меча са Монаком.
Обрадовић је потом похвално говорио о тренеру Монака Саши Обрадовићу.
"Он ради одличан посао, честитам му на свему што је урадио у каријери, а посебно ове године шта је урадио са Монаком", додао је тренер Партизана. Кошаркаши Партизана победили су почетком године на свом терену екипу Монака резултатом 100:80.
"Мајк Џејмс је изванредан нападач, то није ништа ново, има много поена у рукама, али има и Џордан Лојд и Ели Окобо, као и остали играчи. Могу да изађу са три мала, са високим тројкама и четворкама. На позицији пет имају играча који је способан да игра пик ен поп, али имају и скочног Донта Хола, који је способан да скаче из другог плана, да лупа рампе и контролише рекет. Не можемо да причамо само о једном играчу, Џејмс је много битан играч за њих, али и сви ови остали су изузетно битни", закључио је тренер Партизана.
Кошаркаш Партизана Данило Анђушић је некада играо за Монако.
"Многа лепа сећања ме вежу за место и Монако, а и за клуб. Направили смо добру сезону прошле године. Идемо са једним циљем, а то је да победом осигурамо пласман у Топ 8 Евролиге, што нам је циљ од почетка сезоне", рекао је Анђушић.
Монако се тренутно налази на четвртом месту на табели са скором 21/11.
"Монако је јако озбиљна екипа, показали су то ове године, обезбедили су једну од прве четири позиције, што је предност домаћег терена у плеј-офу, довољно говори о њима, имају индивидулаце, нападачки су тим. Тако да, неће бити лако, иако смо добили са 20 разлике, другачије ће бити тамо. Треба да будемо спремни на то и да се фокусирамо на нашу игру и да одемо са правом енергијом и остваримо победу. Радује ме и то што знамо циљ, а то је да остваримо победу као овде у Београду и да се пласирамо даље", закључио је Анђушић.
Партизан је тренутно седми на табели Евролиге са 18 победа и 14 пораза. "Црно-белима" је потребна једна победа у наредна два кола за сигуран пласман у Топ осам Евролиге. Утакмица између Монака и Партизана биће одиграна сутра од 21 сат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.