Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 13:09

Дејан Милојевић велико појачање Голден Стејта

У видео-снимку који је објавио Голден Стејт на свом званичном Твитер налогу, играчи и Стив Кер, главни тренер Вориорса, хвалили су Дејана Милојевића. Стив Кер изјавио да је Милојевић велико појачање стручног штаба америчког клуба.
Милојевић је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << члан стручног штаба Голден Стејта од 2021. године. Актуелни шампион НБА лиге је на свом званичном Твитер налогу објавио видео-снимак о српском тренеру.
"Дејан је фантастичан, он је велико појачање за нас. Иза себе има невероватну кошаркашку причу – и као играч и као тренер. Било је некако логично што смо га довели", поручио је Кер.
Тренер Голден Стејта је рекао да је током разговора са Милојевићем схватио због чега му је српски тренер потребан.
"Много ми је значио последњих година, било је сјајно гледати га како се развија као тренер", додао је Кер.
Милојевић се дуго двоумио да ли да дође у Голден Стејт.
"Имамо заиста најбољи стручни штаб и сјајне момке и зато сам овде. Радимо као група, сви заједно постижемо успехе", истакао је Милојевић. 
Задужење српског тренера у Голден Стејту је рад са центрима.
"Много сам научио од Милојевића. Првенствено када је скок у питању и постављању под различитим угловима. Затим ту је и офанзивни скок. Увек сам био добар у том елементу, али никада нисам на то гледао као на науку – док ми он није показао праве детаље", истакао је центар Голден Стејта Кевон Луни.
Милојевић (45) је у каријери играо за Беовук, ФМП, Будућност, Партизан, Валенсију и Галатасарај. Тренирао је Мегу и Будућност, а у Голден Стејт је стигао 2021.
Са Вориорсима је прошле сезоне освојио шампионски прстен у НБА лиги.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.