Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 09:11

Анчелоти: У свим аспектима смо били бољи од Барселоне, заслужено смо победили

Тренер Реал Мадрида Карло Анчелоти изјавио је да је срећан што тренира мадридски клуб и додао да је задовољан пласманог свог тима у финале Купа краља, преносе шпански медији.
Реал Мадрид се пласирао у финале Купа краља победом над Барселоном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 4:0 у реваншу на стадиону "Сантајго Бернабеу". Укупан резултат је 4:1 за "краљевски клуб", ког је до тријумфа носио Карим Бензема са три гола и асистенцијом.

"Одиграли смо веома добар меч, заслужено смо победили. У другом полувремену смо играли доста добро, пошто је била веома компликована утакмица. Када год смо имали прилике стварали смо опасност. Били смо бољи у свим аспектима, и у нападу и у дефанзиви. Да нисмо тако одиграли не би победили са 4:0. Још једном морам да кажем да сам срећан зато што сам тренер Реала", истакао је Анчелоти.
На утакмици у Барселони бриљирао је нападач Реала Карим Бензема, који је постигао хет-трик. Он је једини фудбалер Реала после Ференца Пушкаша који је постигао хет-трик против Барселоне на Ноу Кампу".
"Још једна 'Златна лопта' за Карима? Зашто да не? Он је и даље један од најбољих играча на свету", додао је стратег Реала.
Тренер Барселоне Чави Ернандез признао је да му је пораз од Реала тешко пао.
"Ово баш боли, али имамо Ла лигу где се налазимо на првом месту. Морамо да реагујемо после овог неуспеха. Играли смо боље него што резултат каже, јер ово баш страшан пораз. Други гол нас је убио. Морам да признам да смо одиграли лоше у другом полувремену", навео је Чави.
Реал ће у финалу Купа краља играти против Осасуне, која је полуфиналу елиминисала Атлетик Билбао.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.