Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 07:43

Атланта без Богдановића савладала Вашингтон, Клиперси бољи од Лејкерса

Кошаркаши Атланте хокс су на свом паркету тријумфовали над екипом Вашингтон визардса 134:116. У тиму домаћих није било Богдана Богдановића. Дерби Лос Анђелеса између Клиперса и Лејкерса припао је Клиперсима 125:118.
Кошаркаши Атланте убележили су трећу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << узастопну победу и налазе се на прагу доигравања за плеј-оф. До краја регуларног дела сезоне у НБА лиги остало је још три кола, а Хокси се налазе на 8. месту Источне конференције са скором од 41 победе и 39 пораза.

Током већег дела утакмица Атланта је имала резултатску предност и готово рутински савладала Визардсе.
Најефикаснији у победничком тиму био је Трае Јанг са 25 поена и чак 16 асистенција, а уз то уписао је и два скока.
У екипи Визардса истакао се Данијег Гафорд са истим бројем поена као и Јанг, али је центар Вашингтона уписао 10 скокова и једно додавање.
Српски кошаркаш Богдан Богдановић је након сјајне утакмице против Чикага пропустио дуел са Вашингтоном због повреде колена.
Четврту утакмицу заредом такође није играо ДеАндре Хантер, због повреде колена.
Хокси су постигли преко 100 поена у 55. утакмици заредом, у наредном колу Атланта игра против Филаделфије, док се Вашингон састаје са Мајамијем
Клиперси бољи од Лејкерса  Кошаркаши Лос Анђелес клиперса били су бољи на свом паркету од екипе Лејкерса 125:118. 

Прво полувреме утакмице резултатски и играчки у потпуности је припало екипи Клиперса уз повремене мање осцијалције у игри.
Лејкерси су почетком треће четвртине имали 24 поена мање, 76:52. Међутим, нису успели да смање на једноцифрену разлику, све до пред крај меча.
Леброн Џејмс је био најефикаснији играч са 33 поена, осам скокова и седам асистенција. Код Клиперса најбољи су били Норман Пауел и Каваи Лендар са 27, односно 25 поена.
Клиперси у следећем колу дочекују Портланд, док Лејкерси, такође играју на свом паркету, против Финикс санса.
Резултати утакмица: 
Детроит - Бруклин 108:123
Индијана - Њујорк 129:138
Атланта - Вашингтон 134:116
Бостон - Торонто 97:93
Милвоки - Чикаго 105:92
Њу Орлеанс - Мемфис 138:131
Далас - Сакраменто 123:119
Лос Анђелес Kлиперс - Лос Анђелес Лејкерс 125:118

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.