Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 19:22

Званично - Отказано Светско првенство због дозволе Русији и Белорусији да учествују

Пољска је отказала Светско првенство у мачевању за жене које је требало да буде одржано од 21. до 23. априла у Познању након што је Међународна мачевалачка федерација (Фие) одлучила да руским и белоруским спротискињама одобри да се такмиче док траје рат у Украјини, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << саопштила је Пољска федерација мачевалаца.
Непосредно пре почетка квалификација за Олимпијске игре у Паризу 2024. године, ФИЕ је 10. марта одобрила да мачеваоци из Русије и Белорусије учествују на међународним талмичењима, преноси Ројтерс.
Међународни олимпијски комитет препоручио је учешће спортиста из Русије и Белорусије на међународним такмичењима, али без националних обележја. Одлука Фие-а је навела украјинску мачевалачку федерацију да објави да ће бојкотовати све догађаје у којима учествују такмичари из Русије и Белорусије.
Истовремено, у отвореном писму упућеном Фие-у стотине пољских мачевалаца јавно су се успротивиле одлуци да се руским и белоруским такмичарима одобри учешће на међуародним спортским догађајима.
"Пољска федерација (ПЗС) обавештава да је због одлуке ФИЕ да се такмичарима са и помоц́ном особљу који поседују руски и белоруски пасош, Управни одбор ПЗС приморан да откаже ово такмичење", наводи се у саопштењу. "Пољска федерација (Пзс) обавештава да је због одлуке Фие да се такмичарима са и помоц́ном особљу који поседују руски и белоруски пасош, Управни одбор Пзс-а приморан да откаже ово такмичење", наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.