Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 14:12

Александер Чеферин тражи оштрије казне за злостављања фудбалера – време је за суд

Председник Европске фудбалске уније Александер Чеферин изјавио је да би фудбалска тела и клубови у настојању да спрече злостављања играча, укључујући и расизам, требало да инсистирају на кривичном гоњењу, преноси.
Чеферин није прецизирао ниједан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << случај, али АП подсећа да је фудбалер Реала Винисијус био често на мети расистичких напада противничких навијача у Шпанији.
"Можда је време да се крене са оштријим мерама. Можда је време да се неки људи изведу пред суд", рекао је Чеферин у уводном говору на Уефином Конгресу у Лисабону.
"У сарадњи са федерацијама и клубовима требало би да ефикасније циљамо на преступнике кад год је играч изложен расистичким, хомофобним или сексистичким увредама током такмичења под окриљем Уефе", навео је он.
Дисциплинска правила Уефе сматрају клубове и националне савезе одговорним за расистичко и увредљиво понашање сопствених навијача на утакмицама у европским такмичењима.
Казне за клубове и савезе су углавном новчане и затварање дела стадиона за наредне утакмице.
Они су тада одговорни за забрану уласка на стадион навијача.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.