Izvor: RTS, 02.Apr.2023, 08:33

Далас поражен упркос одличном Дончићу

Кошаркаши Мајамија надиграли су Далас са 129:122 на свом терену иако је словеначки репрезентативац Лука Дончић одиграо још једну сјајну партију и био најефикаснији играч меча. Слична ситуација је била и у Њу Орлеансу где су домаћини надиграли ЛА Клиперсе са 122:114 упркос >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одличној игри Каваји Ленарда.
Лука Дончић је меч завршио са чак 42 постигнута поена уз 10 скокова и осам асистенција, али га остатак тима није најбоље пратио па су претрпели шести пораз у последњих седам утакмица и практично остали без шанси за директан пласман у плеј-оф.
У одличној тимској игри најефикаснији у победничком тиму био је Џими Батлер са 35 поена уз 12 асистенција и три скока, а одлично су га пратили Коди Зелер са 20 поена и осам скокова, а Макс Струс и Кевин Лав су додали по 18 поена.
И тим Њу Орлеанса је био сигуран против ЛА Клиперса са 122:114 иако је Каваји Ленард одиграо један од ефикаснијих мечева убацивши 40 поена.
Расел Вестбрук је уз 24 поена имао и девет асистенција, али је све то било недовољно да избегну пораз.
Тимску игру домаћина предводио је Брендон Инграм са 36 поена уз осам асистенција и четири скока, а Јонас Валанчијунас је додао 23 поена и 12 ухваћених лопти, док су Си Џеј Меколум и Марфи додали по 19 поена.

Резултати НБА утакмица:
Мајами - Далас 129:122
Њу Орлеанс - ЛА Клиперс 122:114

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.