Izvor: RTS, 01.Apr.2023, 22:05

Нови пораз Партизана, Војводина тријумфовала у Новом Саду

Фудбалери Војводине савладали су екипу Партизана 2:1, у дерби мечу 28. кола фудбалске Суперлиге Србије. Црно-белима пресудили њихови бивши играчи - Филип Малбашић и Немања Николић, Данило Пантић из слободног ударца поставио коначан резултат.
Још >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << један лош меч одиграли су фудбалери Партизана и доживели нови пораз - трећи у последњих пет утакмица. Војводина је у Новом Саду савладала црно-беле са 2:1, а сви голови постигнути су у другом полувремену.
Прво полувреме протекло је у изједначеној игри два ривала по лошем терену на "Карађорђу", али је домаћин имао за нијансу боље прилике.
Ипак, погодак се чекао до 53. минута, када је Филип Малбашић искористио добар центаршут Чумића и без већих проблема главом спровео лопту у мрежу Стевановића.
Партизан је први шут у оквир гола противника упутио тек у 70. минуту - покушао је Урошевић, али преслабо за голмана Царевића.
Најбољу прилику за Партизан пропустио је Баждар у 79. минуту, када је Царевић изашао као победник у дуелу један на један.
Војводина је дуплирала предност у 84. минуту, када је Немања Николић прецизним ударцем из окрета матирао Стевановића и донео велико славље домаћим навијачима.
Занимљиво је да су оба стрелца за "лале" некадашњи фудбалери Партизана.
Партизан је у финишу меча успео само да ублажи пораз, а гол је из слободног ударца постигао Данило Пантић.
Партизан је тако наставио серију лоших резултата (једна победа у последњих шест кола) и пропустио прилику да преузме друго место на табели Суперлиге.
Војводина се вратила у борбу за пласман у еврокупове, тренутно је пета на табели са 50 освојених бодова.
Суперлига Србије, 28. коло:
Петак:
Колубара - Напредак Крушевац 0:1
Младост Лучани - Нови Пазар 1:3
Субота:
Раднички 1923 - Спартак 2:2
Вождовац - Јавор 0:1
Црвена звезда - Младост ГАТ 4:2
Војводина - Партизан 2:1
Недеља:
Радник - ТСЦ 16:00
Раднички Ниш - Чукарички 18:00
Табела Суперлиге Србије: 
1. Црвена звезда 76
2. ТСЦ 55
3. Партизан 54
4. Чукарички 53
5. Војводина 50
6. Нови Пазар 47
7. Вождовац 39
8. Раднички Крагујевац 34 
9. Колубара 33
10. Напредак 30
11. Јавор 29
12. Раднички Ниш 26
13. Спартак Суботица 25
14. Младост Лучани 21 
15. Радник 20
16. Младост Нови Сад 18

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.