Izvor: RTS, 01.Apr.2023, 15:26

Ватерполисти Србије у квалификацијама за ЕП са Турском, Словачком и Великом Британијом

Ватерполо репрезентација Србије играће на квалификационом турниру за Европско првенство против селекција Словачке, Велике Британије и домаћина турнира Турске, одлучено је жребом у Сабадељу. У женској конкуренцији Србија као домаћин игра са селекцијама Украјине >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Чешке.
Европско првенство је на програму од 3. до 16. јануара у Израелу. Директни учесници су селекције Хрватске, Мађарска, Шпаније, Италије, Грчке, Француске, Црна Горе, Грузије и Израела као организатора.
Турска је домаћин групе, а поред Србије и домаћина ту селекције Словачке и Велике Британије.
На турниру у Холандији састаће се домаћа селекција са Литавнијом, Пољском и Португалом. На Малти домаћа селекција ће играти са Немачком, Украјином и Бугарском, док ће у Словенији домаћа репрезентација копља укрстити са Румунијом, Швајцарском и Финском.
Четири победника и три најбоље другопласирана састава по групама ће изборити пласман на Европско првенство.
У женској конкуренцији такмичења ће се одржати истом термину, такође у четири групе. Дирекни учесници су селекције Шпаније, Грчке, Италије, Холандије, Мађарске, Израела, Француске и Хрватске.
Србија ће бити домаћин турнира на ком ће учествовати још Украјина и Чешка. У Бугарској ће се састати домаћа екипа са Словачком и Малтом, док ће у Румунији играти осим домаће селекције и Швајцарска, Турска и Шведска.
На турниру у Португалу на програму ће бити утакмице домаће селекције и Немачке, Финске и Велике Британије.
Пласман на Европско првенство обезбедиће по две најбоље пласиране селекције у квалификационим групама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.