Влада Украјине забранила спортистима учешће на такмичењима на којима учествују Руси

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 11:30

Влада Украјине забранила спортистима учешће на такмичењима на којима учествују Руси

Влада Украјине забранила је украјинским спортистима да учествују на такмичењима на којима су присутни представници Русије и Белорусије. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Одлука се односи на сва такмичења, укључујући Олимпијске игре 2024. у Паризу, преноси Интерфакс Украјина.
Министар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Олег Немчинов рекао је да је украјинска влада донела такву одлуку на предлог министра омладине и спорта, председника Националног олимпијског комитета Вадима Гуцајта.
Ова одлука је одговор на нова правила Међународног олимпијског комитета, која дозвољавају спортистима из Руске Федерације и Белорусије да учествују на такмичењима у појединачној конкуренцији и под неутралном заставом.
Orban: Treći svetski rat je realna opasnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Влада Украјине забранила спортистима учешће на такмичењима на којима учествују Руси се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.