Izvor: RTS, 30.Mar.2023, 17:54

Француска лига драконски казнила Асвел, спорни уговори Де Колоа и Ловерња

Челници француске лиге казнили су Асвел са 100.000 евра и две одузете победе због наводних финансијских малверзација. Клуб чији је власник Тони Паркер има право на жалбу, али ако одлука остане на снази – последице могу бити дугорочне.
Асвелу не цветају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << руже у Евролиги, а после одлуке француске лиге да драконски казни клуб из Лионa – ситуација се значајно погоршала.
Француска лига казнила је клуб Тонија Паркера са 100.000 евра, као и са две одузете победе у националном шампионату, због малверзација са уговорима две велике звезде – Жофрија Ловерња и Нанда де Колоа.
Према писању локалних медија, Француска лига од септембра покушава да од клуба добије документацију око уговора два француска репрезентативца, али безуспешно.
Како наводи портал БеБаскет, Асвел је делимично плаћао двојицу играча, односно део плате им је долазио путем комерцијалне "експлоатације" њиховог лика од стране клуба.
Асвел је тим путем избегао плаћање великих пореза, а такав вид финансирања у Француској је забрањен.
Клуб има право на жалбу, па треба сачекати док одлука не буде коначна.
Ипак, уколико казна остане на снази, Асвел би пао на седмо место на табели националног шампионата, што би значило да би изгубио предност домаћег терена у плеј-офу.
Такође, Де Коло и Ловерњ имају уговор и за следећу сезону, што значи да клуб мора наћи финансијска средства да исплати уговорене обавезе.
Асвел у петак дочекује Црвену звезду у 32. колу Евролиге, а француски тим тренутно је последњи на табели елитног такмичења.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.