Izvor: RTS, 30.Mar.2023, 14:09

Руководство Формуле 1 забранило пењање на заштитну ограду након трке

Руководство Формуле 1 запретило је уочи Велике награде Аустралије свим тимовима казнама ако се било који члан особља попне на заштитну ограду током прославе на крају трке.
Британски медији наводе да се овим потезом заправо прекида дугогодишња >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << традиција да тимско особље маше својим возачима у тренутку када пролазе кроз циљну равнину, а ступиће на снагу у недељу на стази "Алберт парк" у Мелбурну.
Мотоспорт подсећа да је на претходној трци за Велику награду Саудијске Арабије тимско особље Ред Була и Астон Мартина уочено како се пење на врх заштитне решеткасте металне ограде, која је била постављена дуж уличне стазе у Џеди.
"Чланови појединих тимова су примећени како се пењу на врх ограде и нагињу на стазу на отварању сезоне у Бахреину, а то су сцене које нису неуобичајене у модерној Ф1", истичу британски медији.
Директор трка у Формули један, Нилс Витич је пре трке Мелбурну послао допис тимовима у којем се наводи да је забрањено пењање на ограду у било ком тренутку. 
Британски медији истичу да се нова ситуација може сматрати строжим тумачењем актуелних правила.
Трка за ВН Аустралије биће одржана у недељу од седам часова на стази у Мелбурну.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.