Izvor: RTS, 29.Mar.2023, 10:50

Пегула спасила две меч лопте и прошла у полуфинале ВТА турнира у Мајамију

Америчка тенисерка Џесика Пегула пласирала се у полуфинале ВТА турнира у Мајамију, пошто је у четвртфиналу победила Рускињу Анастасију Потапову 4:6, 6:3, 7:6 (7:2).
Меч је трајао два сата и 38 минута. Ово је био четврти међусобни дуел америчке и руске тенисерке, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а четврти тријумф Пегуле, која је тренутно трећа на ВТА листи.
Пегула је повела 2:0 на старту првог сета, а онда је Потапова преокренула резултат и стигла до 5:2. Американка је смањила на 5:4, а онда је Потапова направила нови брејк, искористила је трећу сет лопту и стигла је до 1:0.
Американка је бриљирала у другом сету, који је добила 6:3. Рускиња је у трећем сету водила 4:2 и 5:3, а онда је у десетом гему при резултату 5:4 имала две меч лопте. Америчка тенисерка успела је да спасе обе меч лопте, а онда је у тај-брејку успела да дође до победе резултатом 7:2.
Пегула ће у полуфиналу играти са Казахстанком Еленом Рибакином, која је синоћ савладала Италијанку Мартину Тревизан 6:3, 6:0.
Преостала два четвртфинала ВТА турнира у Мајамију биће одиграна у ноћи између среде и четвртка, а састаће се Румунка Сорана Кирстеа и Белорускиња Арина Сабаленка, односно Чехиња Петра Квитова и Рускиња Екатерина Александрова.
ВТА турнир у Мајамију се игра за наградни фонд од 8,8 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.