Izvor: RTS, 26.Mar.2023, 21:39

Данска прокоцкала два гола предности, историјска победфа Казахстана

Фудбалска репрезентација Казахстана након великог преокрета победила је у Астани селекцију Данске резултатом 3:2 у мечу Групе Х квалификација за Европско првенство.
И Данска и Казахстан ће дуго памтити меч у Астани.
Гости су већ после првог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << полувремена водила 2:0 головима Расмуса Хојлунда у 21. и 36. минуту, у овом периоду меча, Данци су у потпуности контролисали игру.
Након паузе, две селекције су потпуно промениле улоге, Казахстан је преузео иницијативу и почео да прети, што им се и исплатило јер је домаћа селекција од 73. до 89. минута постигла три гола.
У стрелце су се уписали Бахтијор Зајнутдинов у 73. из пенала, Ашкат Тадиберген у 86. и Абат Ајмбетов у 89. минуту.
Казахстан је меч завршио са фудбалером мање, пошто је Ајмбетов у последњим тренуцима утакмице добио црвени картон. Главни судија меча у Астани био је српски арбитар Новак Симовић.
Кахастан ће у наредном колу, 16. јуна гостовати селекцији Сан Марина, док ће Данска дочекати Северну Ирску.
Енглеска је на сввом терену рутински савладала Украјину 2:0, оба гола постигнута су у првом полувремену, а стрелци су били Кејн у 37. и Сака у 40. минуту.
Исланд је у гостима декласирао Лихтенштајн са 7:0, три гола је постигао Гунарсон, a по један Олафсон, Харалдсон, Елертсон и Гудјонсен.
Словенија је на домаћем терену са 2:0 савладала Сан Марино, гол за домаћина постигао је Шешко у 56. минуту, док је аутоголом коначан резултат на мечу поставио Ди Марио у 60. минуту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.