Izvor: RTS, 26.Mar.2023, 17:20

Анчелоти први кандидат да преузме клупу Бразила

Тренер Реала Карло Анчелоти најозбиљнији је кандидат да на крају сезоне преузме репрезентацију Бразила, рекао је председник Фудбалског савеза те земље (ЦБФ) Едналдо Родригез, преноси Ројтерс.
Бразил је од децембра прошле године без селектора, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пошто је Тите добио отказ после елиминације "кариока" у четвртфиналу Светског првенства у Катару.
Јужноамеричка селекција је на јучерашњем пријатељском мечу са Мароком водио селектор младе репрезентације Рамон Менезес. Родригез је признао да је Италијан његов главни фаворит да буде нови селектор Бразила.
"Анчелоти је једногласно поштован међу играчима. Не само Роналдо Назарио или Винисијус, већ и сви они који су играли за њега", рекао је Родригез.
Анчелоти (63) има уговор са Реалом до 30. јуна 2024. године.
"Заиста се дивим начину на који ради и колико је константан у раду. Не требају му представљања. Он је заиста врхунски тренер који има много достигнућа и надамо се да може имати још више", изјавио је председник ЦБФ.
Бразилски фудбалери као што су Винисијус, Едерсон, Родриго и Каземиро имају високо мишљење о Италијану.
"Анчелоти није само фаворит играча, већ изгледа и навијача. Где год да одем у Бразилу, на сваком стадиону, он је прво име за које ме навијачи питају. О њему говоре на веома љубазан начин, због свега што је урадио у својој каријери. Хајде да верујемо у Бога, сачекајмо одговарајуће време и видећемо да ли ћемо то моћи да остваримо", закључио је Родригез.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.