Izvor: RTS, 21.Mar.2023, 12:02

Мбапе нови капитен фудбалске репрезентације Француске

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан именовао је нападача Пари Сен Жермена Килијана Мбапеа за новог капитена "триколора", преносе европски медији.
Крилни нападач Француске Килијан Мбапе на месту капитена националног тима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << наследио је голмана Тотенхема Уга Лориса, који се повукао из репрезентације Француске после Светског првенства у Катару.

Информација још увек није званично потврђена из Фудбалског савеза Француске, а Дешан је на конференцији за медије најавио да би Мбапе могао да буде нови капитен.
"Разговараћу са играчима који могу да буду капитени, а један од њих је наравно и Мбапе. Све ћете сазнати у четвртак уочи меча са Холандијом. Рекао бих да Мбапе има један квалитет, као додатак на све његове друге квалитете", рекао је Дешан.
Мбапе је до сада одиграо 66 утакмица за Француску и постигао је 36 голова.
У вези са функцијом заменика капитена француски медији пишу да је изабран нападач Атлетико Мадрида Антоан Гризман.
Уколико постане капитен "триколора" Мбапе би први носио траку у петак на мечу са Холандијом на старту квалификација за Европско првенство 2024. године у Немачкој.
У Групи Б квалификација за Европско првенство 2024. године, поред Француске, налазе се и Холандија, Грчка, Република Ирска и Гибралтар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.