Izvor: RTS, 19.Apr.2024, 06:25

Свечано отворено Европско првенство у боксу у Београду, Србија стартовала победом

Свечаном церемонијом отварања у Дворани "Александар Николић" званично је почело Европско првенство у боксу у Београду. Прву победу за Србију извојевао је Стефан Цамовић.
Племенита вештина је поново у пуном сјају на месту где је пре 51 године започела >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да пише историју на овим просторима. Хала "Александар Николић" је поново епицентар европског бокса.
Само седам дана након отварања легендарне дворане, у Београду је 1973. одржано Европско првенство у боксу за мушкарце. Сада се под њеним сводовима први пут у историји бокса истовремено одржава шампионат Европе за сениорке и сениоре.
Увертира за спектакуларну церемонију отварања шампионата Европе било је 19 борби у два ринга, међу којима је била и борба српског репрезентативца Стефана Цамовића против представника Азербејџана Тајфура Алијева.
Млади српски ас у категорији до 60 килограма бриљирао је и забележио прву победу Србије резултатом 4:1.
Другог дана такмичења у ринг ће изаћи поново Цамовић и борити се против Француза Лоунеса Хармауиа, док ће први меч у Београду имати и српски репрезентативац Алмир Мемић против Израелца Арнона Јохонатана.
Свечаној церемонији отварања присуствовали су министар спорта Републике Србије Зоран Гајић, градоначелник Београда Александар Шапић, председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин и председник Европске боксерске федерације (ЕУБЦ) Јоанис Филипатос.
Од 18. до 28. априла 2024. своју шансу за медаљу у ринговима под сводовима легендарне спортске дворане траже 337 боксерки и боксера из 34 земље света.
Београд је домаћин историјског шампионата Европе, 45. по реду за мушкарце и 14. за жене, на којем ће освајачима медаља бити подељен наградни фонд  у износу од милион долара по први пут у историји првенстава.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.