Izvor: RTS, 18.Apr.2024, 00:00

Салцбург последњи представник Европе на Светском клупском првенству

Фудбалери Салцбурга последњи су представник Европе на Светском клупском првенству које ће се одржати лета 2025. године у Сједињеним Америчким Државама, саопштила је Светска фудбалска федерација на званичном сајту.
Шампион Аустрије се пласирао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на Светско првенство клубова захваљујући пласману на четворогодишњој Уефа ранг листи.

Салцбург је званично постао учесник Светског првенства после елиминације Арсенала од Бајерна у четвртфиналу Лиге шампиона. 
Светско клупско првенство ће се први пут у новом формату, са 32 клуба, одржати следеће године у САД од 15. јуна до 13. јула.  
За сада су позната 24 клуба учесника, а преостало је још осам места. Позната су и имена свих 12 клубова који ће представљати Европу.
Пре Салцбурга пласман на Светско првенство клубова обезбедили су Реал и Атлетико, Манчестер Сити и Челси, Бајерн и Борусија из Дортмунда, Пари Сен Жермен, Интер и Јувентус, и Порто и Бенфика. 
Азију ће представљати јапанска Урава, саудијски Ал Хилал и јужнокорејски Улсан.
Из Јужне Америке за сад су пласман обезбедили бразилски клубови Палмеирас, Фламенго и Флуминенсе.  Из Северне и Централне Америке на првенству ће играти мексички клубови Монтереј и Леон и амерички Сијетл.
Египатски Ал Ахли и марокански Видад су представници Африке.
Океанију ће у Америци представљати новозеландски Окленд Сити.
Преосталих осам места заузеће три клуба из Јужне Америке, два из Африке и по један из Азије, Северне и Централне Америке и један из Сједињених Америчких Држава.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.