Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 23:17

Јаго дос Сантос доживео благи потрес мозга на утакмици против Макабија

Kошаркаш Црвене звезде Јаго дос Сантос задобио је потрес мозга на утакмици против Макабија у 29. колу Евролиге.
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Макабија са 84:80 у "Штарк арени".

Плејмејкер црвено-белих Јаго дос Сантос је добио ударац >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лактом у главу од Бонзија Kолсона на два минута и 21 секунду пре краја меча.
Бразилцу је указана помоћ на терену, а потом је напустио игралиште.  Тренер Звезде Јанис Сферпулос је навео да је била неопходна провера кошаркашевог здравственог стања
Црвена звезда се потом огласила саопштењем и навела да је Јаго задобио повреду "по типу импресивне фрактуре предњег зида фронталног синуса, као и лакши потрес мозга".
"Након хитно спроведене дијагностике и прегледа неурохирурга и ОРЛ специјалисте, Јаго дос Сантос је задржан у KБЦ Земун на опсервацији током ноћи. Овакав тип повреде обично захтева оперативно лечење које је у разматрању. Црвена звезда ће о даљем стању, као и прогнози лечења и опоравка Јага дос Сантоса накнадно обавестити јавност", наводи се у саопштењу Звезде.
Бразилац је дуел против Макабија окончао са 20 поена и седам асистенција. 
Повреда Јага дос Сантоса је нови ударац на играчки кадар Звезде која је меч против Макабија играла без Немање Недовића, Николе Топића, Треја Томпкинса, Бранка Лазића и Милоша Теодосића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.