Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 23:27

Сферопулос: Било је јасно да ће утакмица бити решена у неизвесној завршници

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је након утакмице против Макабија у Београду да се његова екипа борила, али да су повреде играча главни узрок пораза.
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Макабија са 84:80 у мечу 29. кола >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Евролиге у "Штарк арени".

"Прво полувреме смо играли добро, како смо желели и офанзивно и дефанзивно. Свели смо их на 32 поена. Знали смо да ће реаговати и да морамо жешће да играмо. Макаби је променио тактику, направио велики притисак на наше бекове и дезорганизовао нам напад. Из наших грешака су постигли много лаких поена. Било је јасно да ће утакмица да буде решена у неизвесној завршници", истакао је тренер Звезде.
Сферопулос је навео да је био велики притисак на играчима његовог тима од почетка другог полувремена.
"Били смо спори у одбрани. Они су искористили свој атлетицизам и постигли 53 поена. Желим да им честитам на победи и нашим играчима који су се борили добро. Играли смо само са три бека, а када се они уморе ишли смо доле и доле. Наставићемо да се боримо у Евролиги и побеђујемо. За мене је веома тешко да организујем игру кад знам да немам много опција на беку. Лазић је болестан, Недовић повређен. Такође ћемо да се боримо у АБА лиги, где желимо да задржимо садашњу позицију", рекао је Сферопулос.
Грчки стручњак је потом известио да је Јаго дос Сантос добио блажи потрес мозга.
"Он је у болници, ради се о лакшем потресу мозга. Осећао се боље, али смо морали да проверимо", навео је Сферпулос.
Повреда Јага дос Сантоса је нови ударац на играчки кадар Звезде која је меч против Макабија играла без Немање Недовића, Николе Топића, Треја Томпкинса, Бранка Лазића и Милоша Теодосића.
Црвена звезда сад има скор 10-19, а Макаби, који је први пут савладао црвено-беле после шест узастопних пораза, 16-13.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.