Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 14:46

Белгијанци на ЕП у бојама чувеног Тинтина

Фудбалска репрезентација Белгије играће на Европском првенству у Немачкој у гарнитури дресова која је инспирисана чувеним стрип јунаком Тинтином...
Произвођач спортске опреме Адидас представио је нови дизајн дресова које ће на Европском >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << првенству у Немачкој носити селекције којима је чувена немачка компанија технички спонзор.
Међу разнобојним и креативним варијантама у бојама Немачке, Шпаније, Мађарске и Италије, посебно је занимљива друга гарнитура репрезентације Белгије, која је инспирисана чувеним стрип јунаком Тинтином.
Играће фудбалери Белгије обучени као лик којег је нацртао и осмислио Белгијанац Жорж Реми, познатији под уметничким именом Ерже.
Стрип "Авантуре Тинтина" појавио се први пут 10. јануара 1929. године у дечјем додатку белгијског часописа Двадесети век.
Тедеско остаје селектор до 2026. На дан када су представили нове дресове, Белгијанце радује и вест да је селектор Доменико Тедеско продужио уговор са Савезом до краја Светског првенства које ће 2026. године бити одржано у САД, Канади и Мексику.
Тедеско (38) је у фебруару прошле године преузео репрезентацију Белгије и успео да избори пласман на Европско првенство.
"За мене је привилегија и част да будем селектор Белгије. Сви у стручном штабу уживамо у овом послу. Ја се 100 одсто поистовећујем са тимом. Веома сам задовољан што настављамо путем који смо заједно изабрали", рекао је Тедеско.
Селектор Белгије је раније данас саопштио и да голман Роме Миле Свилар, упркос обостраној жељи, нема право да брани за репрезентацију те земље.
Белгија је са 20 бодова освојила прво место у групи Ф квалификација за ЕП 2024. Играће у Немачкој у групи Е са Словачком, Румунијом и победником стазе Б баража.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.