Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 01:20

Облак одбранама донео Атлетику четвртфинале Лиге шампиона, Италија без представника у елитном такмичењу

Фудбалери Алетико Мадрида пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона након бољег извођења пенала против Интера. Реванш сусрет је завршен 2:1 у корист Мадриђана, али је због укупног резултат 2:2 дуел морао бити решен шутирањем пенала.
Јунак Атлетико >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мадрида и играч реванш утакмице осмине финала Лиге шампиона против Интера био је голман Мадриђана Јан Облак.
Словенац је одбранио два пенала чиме је подиграо самопоуздање саиграчима у кључним моментима утакмице.
Атлетико је последњи четвртфиналиста овогодишњег издања елитног европског такмичења, пре тима из Мадрида, место међу осам најбољих обезбедили су: Бајерн Минхен, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Манчестер сити, Арсенал, Барселона и Борусија Дортмунд.
Италијанска Серија А ове године неће имати представника у Лиги шампиона, пре Интерове елиминације, Лацио и Наполи су окончали европски пут.

Минималац Интеру није био довољан Фудбалери Интера су пре реванш сусрета имали минималну предност, стечену победом у Милану 1:0. У Мадриду су први стигли до гола у 33. минуту, Федерико Димарко је био прецизан. Међутим, радост је кратко трајала, Антоан Гризман је изједначио само три минута касније.
Интеру је и тај резултат одговарао, али фудбалери тренера Симонеа Инзагија нису преузимали иницијативу, већ су контролу игре и ток меча препустили домаћој екипи која како је утакмица одмицала подизала ниво и интензитет.

Ипак, полувреме је окончао ремијем, а у другом делу дуела Атлетико је наставио с нападачким акцијама које су углавном резултовале блокадама Интера.
Повремени напади нападачи Интера нису искористили, неколико пута су Маркус Тирам, Лаутаро Мартинез и други пропустили прилику да реше утакмицу у своју корист. Ипак, Мемфис Депај је донео Атлетику нову наду, голом у 87. минуту меча.
Продужеци су завршени без голова, Атлетико је применио две тактике. Током првог је играо офанзивно, тражио гол и покушавао, као и током већег дела меча, преко крилних играча да дође до поготка, а у другом је препустио иницијативу Интеру. Фудбалери италијанског тима као да нису имали довољно енергије, визије и снаге да реше меч.
Занимљиво је да је Интер овим поразом прекинуо тријумфални низ од чак 15 утакмица, а поред тога убележили су и први неуспех у 2024. години.
Прецизни за Атлетико са пенала били су Мемфис Депај, Родриго Рикелме и Анхел Kореа, док је голман Интера Јан Зомер зауставио ударац Саула Њигеза.
Голове за Интер са 11 метара постигли су Хакан Чалханоглу и Франческо Ачерби.
Пенал серију решио је Јан Облак, маестралним интервенцијама. Одбранио је ударце Алексису Санчезу и Дејвију Класену, док је Лаутаро Мартинез промашио цео гол.
Мора се рећи да су фудбалери Атлетико Мадрида играли изузетно храбро, понекад чак и ризично, али се на крају такав приступ и исплатио пролазом у четвртфинале Лиге шампиона.
Жреб четвртфинала и полуфинала Лиге шампиона биће одржан у Ниону, 15. марта од 12.00.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.