Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 21:58

Звезда сигурна против Радничког у Нишу, црвено-бели преузели прво место у Суперлиги

Фудбалери Црвене звезде победили су Раднички у Нишу 2:0 у оквиру 25. кола Суперлиге Србије. Стрелци су били Гејлор Канга и Александар Катаи.
Црвена звезда је победом против Радничког доспела до првог места на табели Суперлиге Србије. Црвено-бели >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су искористили пораз Партизана који је уочи дуела са Напретком имао бод више од вечитог ривала.
Звезда је уписала седми узастопни тријумф над Радничким.

Дуел у Нишу београдски тим започео је позиционим нападима, а у неколико наврата дешавало се да су сви фудбалери, сем голмана гостију Омрија Глазера били на половини Радничког.
Домаћи тим дефанзивно се одупирао све до 34. минута. Гејлор Канга је после лошег центрашута Хванга из корнера искористио одбитак и непажњу одбране Радничког и ударцем изван шеснаестерца савладао голмана домаћих Димитрија Стевановића. На путу до гола лопта је окрзнула Василија Бакића који је у намери да блокира ударац променио њен правац кретања.
Раднички је у првом полувремену имао једну озбиљну прилику. Наиме, Стефан Цветковић је у 43. минуту шутирао у правцу Звездиног гола, али је Глазер био на опрезу.
Звезда је контролисала игру током већег дела првог полувремена и с голом предности отишла на петнаестоминутну паузу.

У другом полувремену београдски црвено-бели су низали прилике, ипак није било довољно концентрисаности међу нападачима да повећају предност над Нишлијама. Шериф Ендиај у 50. минуту није био одлучан при шуту, те је одличну акцију пропустио за већу предност Звезде.
Питер Олајинка је главом у 65. минуту покушао да затресе мрежу нишког тима, лопта је прошла непосредно поред стативе, али је била исувише спора да би затресла мрежу Радничког.
Најбољу прилику на утакмици фудбалери Радничког су имали у 69. минуту ударцем Семира Смајлагића главом са петерца, али је Омри Глазер изванредно реаговао и сачувао мрежу гостију.
До завршнице дуела било је неколико спорадичних напада Радничког углавном преко Марка Петковића који је иницирао контранападе.
Александар Катаи поставио је коначан резултат у 88. минуту. Катаи је прихватио додавања Милана Родића с леве стране и постигао је погодак лаганим ударцем лопте у десни угао гола.
До краја регуларног дела и почетка плеј-офа Суперлиге остало је да се одигра пет кола.
Тим који на првом месту дочека плеј-оф биће домаћин трећег овосезонског вечитог дербија, али и шампион уколико на крају првенства две екипе буду имале идентичан број бодова.
Раднички је забележио трећи пораз у низу и налази се на зачељу табеле, а у наредном колу играће против Напретка у Крушевцу.
Звезде ће у 26. колу Суперлиге дочекати крагујевачки Раднички.
Суперлига Србије, 25. коло:
Уторак:
ТСЦ - Младост 4:1
Чукарички - Спартак 2:2
Нови Пазар - Вождовац 2:2
Јавор - Радник 2:1
ИМТ - Војводина 1:3
Среда:
Раднички 1923 - Железничар 3:0
Партизан - Напредак 0:1
Раднички Ниш - Црвена звезда 0:2
Табела:
1. Црвена звезда 62
2. Партизан 60
3. ТСЦ 50
4. Раднички 1923 41
5. Чукарички 39
6. Војводина 37
7. Младост 36
8. Нови Пазар 35
9. Напредак 32
10. Спартак 31
11. Вождовац 29
12. Јавор 25
13. ИМТ 24
14. Раднички Ниш 23
15. Железничар 22
16. Радник 14

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.