Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 10:29

Консеисао: Артета на шпанском вређао моју породицу, резултат неправедан

Тренер Порта Сержо Консеисао оптужио је колегу са клупе Арсенала Микела Артету да је током утакмице осмине финала Лиге шампиона вређао његову породицу.
Фудбалери Арсенала пласирали су се први пут након 14 година у четвртфинале Лиге шампиона >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пошто су прецизније од екипе Порта (4:2) шутирали пенале након 120 минута игре завршених резултатом 1:0 за домаће.
Тврда је и узбудљива била утакмица на "Емирејтсу", са мало лепих потеза и квалитетног фудбала, али препуна тензије, нервозе, снажних дуела на терену и варница уз аут-линију.
Након последњег судијског звиждука, имали су један другоме шта да кажу и тренери два тима - Микел Артета и Сержо Консеисао.
Португалац је касније на конференцији за медије оптужио Артету да је вређао његову породицу.
"Оно што је Артета рекао према нашој клупи на шпанском, увредило је моју породицу. Рекао сам му да особа коју је увредио више није међу нама. Требало би да се фокусира на своју екипу која има и више него довољно квалитета да игра много боље. Резултат је вечерас био неправедан. Мој тим је заслужио да прође даље", истакао је Консеисао.
Извори из Арсенала кажу да Артета негира оптужбе, преноси Би-Би-Си, док је сам менаџер "тобџија", пре него што га је колега оптужио за увреде, одбио да у разговору са новинарима коментарише вербални сукоб на крају утакмице.
Тренер Порта је и 2020. оптужио Пепа Гвардиолу да је био "непријатан" и "користио ружне речи" током дуела португалског тима и Манчестер ситија у Лиги шампиона.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.