Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 09:46

Лехечка елиминисао Циципаса, Алкараз против Зверева у четвртфиналу Индијан Велса

Позната су прва два четвртфинална пара мастерса у Индијан Велсу - други носилац Карлос Алкараз играће против Александра Зверева, док ће трећи тенисер света Јаник Синер одмерити снаге са Јиржијем Лехечком, који је елиминисао Грка Стефаноса Циципаса.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Шпански тенисер Карлос Алкараз, који брани титулу у калифорнијској пустињи, пласирао се у четвртфинале мастерса у Индијан Велсу, пошто је у осмини финала победио Мађара Фабијана Марошана са 2:0 у сетовима (6:3, 6:3).
Други тенисер света ће у четвртфиналу играти против Немца Александра Зверева који је савладао Аустралијанца Алекса де Минора након преокрета - 5:7, 6:2, 6:3.
Познат је још један четвртфинални пар, а чине га трећи тенисер света Јаник Синер и Чех Јиржи Лехечка, који је направио изненађење и елиминисао Грка Стефаноса Циципаса, и то без изгубљеног сета - 6:2, 6:4.
Синер је међу осам најбољих доспео победом над Беном Шелтоном. Американац је пружио снажан отпор у првом сету који је завршен тај-брејком (7:6(7:4)), али је Италијан у другом био доминантан - 6:1.
Преостала два пара четвртфинала мастерса у Индијан Велсу биће позната након дуела Руд - Монфис, Нарди - Пол, Медведев - Димитров и Фриц - Руне.
Србија је остала без представника на турниру у Калифорнији, пошто је најбољи тенисер света Новак Ђоковић у трећем колу поражен од младог Италијана Луке Нардија.
Ига Швјонтек против Возњацки у четвртфиналу И турнир у конкуренцији дама добио је прве четири учеснице четвртфинала.
Најбоља тенисерка света Ига Швјонтек из Пољске убедљиво је у осмини финала победила Јулију Путинцеву (6:1, 6:2), па ће се за пласман у полуфинале борити са Каролином Возњацки, данском ветеранком која је елиминисала Немицу Анђелик Кербер - 6:4, 6:2.
Још један четвртфинални пар чине Рускиња Анастасија Потапова и Украјинка Марта Костјук.
Потапова је у осмини финала била боља од Италијанке Јасмин Паолини (7:5, 0:6, 6:3), док је Костјук већ савладала једну Рускињу - Анастасију Пављученкову са 6:4, 6:1.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.