Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 09:15

Нема паузе у трци за титулу - Партизан дочекује Напредак, Звезда у Нишу

Фудбалери Партизана дочекују у 16.55 крушевачки Напредак у ванредном 25. колу Суперлиге Србије, док Црвена звезда од 19.00 часова игра у Нишу против Радничког.
Само четири дана након 172. вечитог дербија, у којем су Црвена звезда и Партизан на Стадиону >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Рајко Митић" поделили бодове (2:2), наставља се узбудљива трка за титулу шампиона Србије.
На програму је ванредно 25. коло у оквиру којег ће црно-бели дочекати Напредак из Крушевца, док Црвена звезда нешто касније игра против Радничког у Нишу. Утакмица у Београду почиње у 16.55, док ће Раднички и Звезда на терен "Чаира" у 19.00 часова.
До краја регуларног дела и почетка плеј-офа Суперлиге остало је да се одигра шест кола, укључујући и данашње 25, а Партизан је лидер на табели са бодом више од вечитог ривала.
Тим који на првом месту дочека плеј-оф биће домаћин трећег овосезонског вечитог дербија, али и шампион уколико на крају првенства две екипе буду имале идентичан број бодова.
Напредак у доброј форми стиже у Хумску, Партизан муче повреде Напредак долази у Београд у доброј форми, са свега једним поразом у последњих пет кола, колико је одиграно од почетка пролећног дела сезоне.
Крушевљани су за викенд одолели ТСЦ-у (0:0), пре тога су поражени од Чукаричког на Бановом брду (2:1), али су претходно славили у два дуела у којима нису били фаворити - 2:1 на крову тржног центра на Вождовцу и 3:1 против Новог Пазара на домаћем терену.
Напредак је 25. коло Суперлиге дочекао као 10. на табели са 29 освојених бодова, шест мање од Новог Пазара који тренутно држи осму позицију - последњу која води у плеј-оф и борбу за излазак у европска такмичења.
Уз квалитетног и мотивисаног противника, највећи проблем тренера Партизана Игора Дуљаја биће нагомилане повреде важних играча. Црно-бели ће играти без ровитих Матеуса Салдање и Гајаса Захида, а није известан ни наступ штоперског пара - Светозара Марковића и Бојана Ковачевића. Ни ту није крај недаћама пошто је због волшебног црвеног картона на вечитом дербију суспендован Ксандер Северина.
Црно-бели су били бољи у претходна четири дуела са Напретком, а екипа из Крушевца је последњи пут бод из Хумске однела 13. марта 2022 (0:0). Три године раније, али у децембру, освојили су Крушевљани и цео плен на Топчидерском брду (2:3), што им је и последњи тријумф над црно-белима.
Улаз на трибине стадиона у Хумској биће бесплатан, а Партизан је, у намери да што већи број навијача стигне на утакмицу упркос радном дану, променио термин, па ће меч уместо у најављиваних 16.30 почети у 16.55.
У Нишу не цветају руже пред долазак Звезде Нишки Раднички мораће на мегдан шампиону Србије у веома незахвалном тренутку - након два болна пораза због којих је тек 14. на табели Суперлиге Србије са мршава 23 освојена бода.
Раднички је у првом колу пролећног дела сезоне изгубио од имењака из Крагујевца (2:3), потом је наговестио боље дане везавши први пут ове сезоне два тријумфа - 1:0 против Јавора и 3:0 на гостовању ИМТ-у, али се трачак оптимизма брзо распршио након два пораза од тимова са самог дна табеле - 0:3 од Радника из Сурдулице и 3:2 на гостовању Железничару у Панчеву.
Поред важних бодова, остале су Нишлије и без тренера јер је Никола Трајковић, огорчен дешавањима у Панчеву и судијским одлукама које су претходиле преокрету, (други пут у истој сезони!) напустио Ниш, али и, како је најавио, српски фудбал - и то заувек.
"Ово је одлука на коју нико више не може да утиче. Никада се више нећу вратити у овај муљ који креира судијска организација. Макар радио са кадетима у Норвешкој или Шведској или било где на свету. Притом, никоме не дам право да моју земљу воли више од мене. Вратио сам се овде, не виђам сопствено дете, да бих радио поштено, али не желим више да губим здравље", истакао је Трајковић одмах после утакмице.
И док је био много моћнији, Раднички се тешко носио са црвено-белима. Када се зброје дуели у Суперлиги и Купу Србије, Звезда је нанизала 13 победа. Нишлије не могу ни до бода још од 2018, а тријумф над Црвеном звездом чекају од 2013. године.
Тренер Звезде Владан Милојевић рекао је у уторак да је фокусиран на своју екипу и да нема времена да прати шта се дешава у Нишу. Истакао је да капитена црвено-белих Александра Драговића не очекује дуга пауза због повреде, али да тиму недостаје Владимир Лучић, који је, како се испоставило, покидао лигаменте колена.
Суперлига Србије, 25. коло:
Уторак:
ТСЦ - Младост 4:1
Чукарички - Спартак 2:2
Нови Пазар - Вождовац 2:2
Јавор - Радник 2:1
ИМТ - Војводина 1:3
Среда:
Раднички 1923 - Железничар 14.00
Партизан - Напредак 16.55
Раднички Ниш - Црвена звезда 19.00
Табела:
1. Партизан 60
2. Црвена звезда 59
3. ТСЦ 50
4. Чукарички 39
5. Раднички 1923 38
6. Војводина 37
7. Младост 36
8. Нови Пазар 35
9. Спартак 31
10. Вождовац 29
11. Напредак 29
12. Јавор 25
13. ИМТ 24
14. Раднички Ниш 23
15. Железничар 22
16. Радник 14

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.