Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 00:39

Ни Реал, ни Сити, ни Бајерн - Митровић и СМС са Ал Хилалом исписали историју фудбала

Фудбалери Ал Хилала пласирали су се у полуфинале Азијске Лиге шампиона, пошто су у гостима победили прошлогодишњег првака Саудијске Арабије Ал Итихад резултатом 2:0 у реванш мечу четвртфинала овог такмичења. Ово је рекордна 28. победа у низу, по чему су постали број >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << један у историји фудбала.
Ал Хилал је изборио полуфинале Лиге шампиона, пошто је и у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона на свом терену пре недељу дана славио са 2:0. Ал Хилал је повео у 61. минуту голом Јасира Ал Шаранија на асистенцију српског репрезентативца Сергеја Милинковић-Савића.
Коначан резултат поставио је Малком у петом минуту надокнаде времена на лопту коју му је наместио Александар Митровић.
Милинковић-Савић је замењен у трећем минуту надокнаде времена, док је Митровић одиграо цео меч за Ал Хилал.
Ал Хилал ће у полуфиналу Азијске Лиге шампиона играти против Ал Аина.
Саудијски клуб је постао рекордер са 28 тријумфа у низу, прешавши велшки клуб Сејнтс. Испод њих су Ајакс, Коритиба, Бајерн, Манчестер сити, Реал Мадрид, Ренџерс,...

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.