Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 21:41

Обрадовић: Сви спремни за Барселону, биће потребно да одиграмо фантастичну утакмицу

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић каже да ће црно-бели морати да одиграју фантастичну утакмицу ако желе да остваре добар резултат против Барселоне. Истиче да су сви играчи у конкуренцији за састав.
Кошаркаши Партизана гостоваће у четвртак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од 20.30 часова екипи Барселоне у 29. колу Евролиге.
"Играмо против тима који има велики квалитет и игра веома добро ове сезоне. Сигурно су међу главним фаворитима су за фајнал-фор Евролиге, као и за освајање титуле. Враћајући се на почетак Евролиге, када смо играли утакмицу са њима, ништа се ту битније није променило. Понављам, имају стравичан квалитет и биће потребно да се одигра фантастична утакмица ако желимо евентуално неки повољан резултат", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду.
Нагласио је да су сви кошаркаши Партизана спремни за меч у Барселони.
"Сви су у реду, имају неке ситне проблеме, али ништа забрињавајуће. Сви су тренирали и сви су у конкуренцији за састав", рекао је тренер Партизана.
"Треба ићи из утакмице у утакмицу" Обрадовић је навео да црно-бели неће калкулисати у финишу сезоне и да ће размишљати само о наредној утакмици.
"Нема разлога да се бавимо калкулацијама. Треба да идемо из утакмице у утакмицу. Имамо ово гостовање, а онда од пет последњих утакмица четири играмо код куће. Треба ићи из утакмице у утакмицу, после Барселоне иде дупло коло. Бавити се калкулацијама никада није добро. Имаћемо јаснију слику ситуације тамо пред крај, али потребно је борити се и остати у игри до краја за плеј-ин", рекао је тренер Партизана.
Након дуела у Шпанији, црно-бели ће до краја регуларног дела евролигашке сезоне одиграти пет мечева, а на четири утакмице ће бити домаћини. Гостоваће још само Алби у Берлину.
"Логично је да волиш да играш пред својом публиком и да не путујеш. Ми смо и у Милану имали наших навијача колико год хоћете. Јуче је у Чачку била феноменална атмосфера са много навијача Партизана. Сa тог аспекта, где год смо ишли, имали смо изванредну подршку, али је домаћи терен домаћи терен јер нема путовања и то је нешто што је битно за играче", истакао је Обрадовић.
Барселона се налази на другом месту на табели Евролиге са 19 победа и девет пораза, док је Партизан на 11. позицији са скором 13-15.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.