Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 20:18

АБА лига: Сви чланови Скупштине отворени према пројекту уласка Дубаија

Седница Скупштине АБА лиге одржана је у Загребу, а једна од главних тема био је евентуални улазак кошаркашког клуба из Дубаија у регионално такмичење.
АБА лига се након седнице Скупштине у Загребу огласила саопштењем на званичном сајту и навела >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је донела низ закључака који ће осигурати даљи раст и развој такмичења.
У главном граду Хрватске су гостовали и представници КК Дубаи који су на седници представили своју дугорочну понуду и спортско-пословну визију придруживања АБА лиги од сезоне 2024/25.
"Сви чланови Скупштине АБА лиге су се показали веома позитивним и отвореним према представљеном пројекту уласка Дубаија у АБА лигу, чиме су створени темељи за даље расправе и коначну одлуку на ову тему, која ће бити донесена у најкраћем могућем року", наведено је у саопштењу АБА лиге.
Наставак седнице Скупштине АБА лиге заказан је за 19. март ове године.
Кошаркашки клуб Дубаи ће од наредне сезоне ући под окриље Евролиге, с тим да ће прво играти у Еврокупу, а потом најмање шест сезона у елитном такмичењу.
Дубаи ће платити клубовима више од пет милиона евра, довешће нове спонзоре и уплатити још новца самој организацији Евролиге.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.