Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 06:08

Ђоковић поражен у Индијан Велсу

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић поражен је у трећем колу турнира у Индијан Велсу од Луке Нардија 2:1, по сетовима 6:4, 3:6, 6:3.
Петоструки освајач Индијан Велса, Новак Ђоковић претрпео је пораз од 123. тенисера света, Италијана Луке Нардија, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који је у главни жреб првог мастерса у сезони доспео као "срећни губитник".

Нарди је најслабије пласирани тенисер који је савладао Ђоковића на турнирима из мастерс серије или на гренд слемовима још од 2008. године. Занимљиво је да је Ђоковићу ово други пораз у каријери од "срећног губитника", али и то да никада пре није поражен од слабије рангираног тенисера на мастерс турнирима.
Лука Нарди ће у осмини финала играти против Американца Томија Пола.

Почетак меча између Ђоковића и Нардија текао је уједначеним током, тенисери су освајали своје сервис гемове, да би у петом Нарди направио брејк који је касније валоризовао концентрисаном и смиреном игром.
Ђоковић није успео у првом сету да се приближи прилици да одузме сервис противнику, те је Нарди дошао до вођства у сетовима - 1:0.
У другом сету Ђоковић је имао озбиљнији приступ дуелу, већ у другом гему је искористио прву брејк прилику и стигао до разлике од 2:0, међутим Нарди је узвратио у маратонском гему рибрејком и смањио резултатски заостатак 2:1.
У шестом гему, српски тенисер је поново одузео противнику сервис - 4:2 и касније рутински стигао до изједначења у сетовима - 1:1.
Одлучујући сет припао је Нардију који је на старту показао велику жељу за тријумфом. Три пута је Ђоковић у другом гему трећег сета спасио брејк лопту, а шести гем био је кључан за Нардијев тријумф у коме је Италијан направио брејк и на крају успео да упише највећи тријумф у досадашњој каријери.
Двадесетогодишњи Нарди је забележио тек четврти тријумф на АТП туру и ово му је најбољи резултат у каријери.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.