Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 19:45

Енглески "блокбастер" завршен ремијем, Ливерпул и Сити по гол и бод

Фудбалери Ливерпула и Манчестер ситија ремизирали су 1:1 на "Етихаду" у мечу 28. кола Премијер лиге.
Сити је повео голом Џона Стоунса у 23. минуту после корнера. Кевин де Брујне је извео десни корнер десном ногом и лопта је приликом фелша ударила у ближу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стативу, одбивши се право пред Стоунса.
Изједначење Ливерпулу је донео Алексис Мек Алистер са "беле тачке" у 50. минуту. До једанаестерца је дошло услед неспоразума Акеа и Едерсона три минута раније. Леви бек је вратио лопту Едерсону, Нуњез је "прочитао" ту намеру, убацио се правовремено у линију паса и секунд раније пре Едерсона остварио контакт с лоптом. Затим је добио ударац по ногама од стране голмана Ситија за очигледан једанаестерац.
Едерсон је добио жути картон, примио гол и недуго затим отишао на клупу због повреде.
Две колосалне шансе за Ливерпул није искористио Луис Дијаз у 64. и 66. минуту, бољи финиш пред самим голманом из врло изгледне ситуације би донео предност домаћину.
Фил Фоден се у 74. минуту ненадано нашао у прилици за гол. Алисон је избоксовао лопту право о Фоденово раме и лопта се одбила о пречку. Још једном су гости погодили оквир гола, Доку је погодио стативу у 89. минуту после соло акције на левој страни казненог простора. 
На крају ипак реми после много узбуђења. Арсенал остаје први на тавели, иако се овим бодом Ливерпул изједначио са "тобџијама" са 64 бода. Манчестер сити је на једном боду испод њих.
"Певци" се разлетели на "Вила парку" Тотенхем је као гост декласирао Астон вилу у Бирмингему са 4:0 у сурету два главна конкурента за последње место које води у Лигу шампиона.
Сви голови су пали у другом полувремену, почевши од првог Џејмса Медисона у 50. минуту. Већ три минута касније се надовезао Бренан Џонсон за 2:0.
Директан црвине картон Џона Мегина у 65. минуту оставио је домаћина у бројчаном дефициту баш кад би требало да начине последње покушаје за достизање заостатка.
Одбрана Виле је пукла на самом крају утакмице. Сон у првом и Вернер у четвртом минуту судијске надокнаде су дотукли ривала.
Тотенхем се на петом месту приближио на два бода Астон вили. Наредни ривал Вили је Вест Хем, који је ремизирао са Барнлијем 2:2. Тотенхем у Лондону гостује код Фулама.
Премијер лига 28. коло
Субота:
Манчестер јунајтед – Евертон 2:0
Борнмут - Шефилд Јунајтед 2:2
Кристал Палас- Лутон 1:1
Вулверхемптон – Фулам 2:1
Арсенал - Брентфорд 2:1
Недеља:
Астон вила - Тотенхем 0:4
Брајтон - Нотингем форест 1:0
Вест Хем - Барнли 2:2
Ливерпул - Манчестер сити 1:1
Понедељак:
21.00 Челси – Њукасл
Табела:
1. Арсенал 64
2. Ливерпул 64
3. Манчестер сити 63
4. Астон вила 55
5. Тотенхем 53
6. Манчестер јунајтед 47
7. Вест Хем 43
8. Брајтон 42 
9. Вулвс 41
10.Њукасл 40
11. Челси 36
12. Фулам 35
13. Борнмут 32
14. Кристал палас 29
15. Брентфорд 26
16. Евертон 25
17. Нотингем Форест 24
18. Лутон 21
19. Барнли 14
20. Шефилд јунајтед 14

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.