Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 18:24

Борис Ројевић званично представљен као нови селектор Србије

Рукометни стручњак Борис Ројевић је званично представљен као нови селектор рукометне репрезентације Србије у порсторијама Рукометног савеза Србије.
После смене Тонија Ђероне, тренер првака Србије Војводине Борис Ројевић ступио је на клупу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Орлова".
Ројевић је на конференцији за медије у просторијама РСС-а навео да екипу чека озбиљан рад.
”Изузетна ми је част што сам изабран да преузмем сениорску репрезентацију. Резултати нису били сјајни претходних година и чека нас озбиљан рад. Од играча који су део националног тима очекујем максимално залагање на сваком тренингу, утакмици, борбу за сваку лопту. Захвалан сам на свој подршци свих људи из српског рукомета, посебно Рукометног савеза који су ме дочекали раширених руку”, истакао је Ројевић.
Функција директора сениорске репрезентације додељена је бившем репрезентативцу Марку Вујину.
”Захвалан сам председници Делић и УО РСС што ми је указао поверење да преузмем ову одговорну улогу. Такође, морам да истекнем и захвалност господи Бајатовићу и Збиљићу што су подржали да поред нашег ангажмана у Војводини, се дамо на располагање репрезентацији. Ово је нова улога за мене у националном тиму, али знам да ће ми играчко искуство помоћи у томе. Са друге стране, због позиције коју обављам у српском рукомету сматрам да имам искуство и квалитет, као и знање које носим из свих клубова за које сам играо да могу да допринесем да се играчи у репрезентацији боље осећају, али и да будем на располагању стручном штабу и Рукометном савезу Србије као адекватна спона”, закључио је носилац националног признања, вицешампион Европе из сребрне генерације 2012. године.
Први Ројевићев задатка биће пријатељски дуел са Пољском и већ је саопштио списак играча за те мечеве.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.