Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 14:18

Ибрахимовићев велики потез, Златан доводи македонску крв у управу Милана

Фудбалси клуб Милан, пре свега преко саветника Златана Ибрахимовића, жели да у управу клуба доведе бившег техничког директора Лос Анђелес галаксија Јована Кировског.
Према речима етаблираног фудбалског инсајдера Фабриција Романа, први Ибрахимовићев >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << потез на функцији саветника власничке групе "Ред Бирд Капитал" могао би да буде укључивање старог познаника и сарадника Јована Кировског.
Бивши технички директор ЛА галаксија је тај који је довео Златана у МЛС 2018. године и има веома близак однос са Швеђанином.
Кировски је већ био у Милану и имао је директан контакт са "росо-нерима". Могао би да има улогу у којој би функционисао између омладинског сектора и првог тима. Обе стране ће наставити да разговарају у наредним недељама како би пронашле заједнички језик око даљих корака.
"Газета дело спорт" потврђује вест и додаје да ће Ибрахимовић 47-годишњаку поверити "највишу улогу у клупском спортском сектору". Желео би Кировског уз себе као референтну личност у спортској области.
Тренутно је улога техничког директора поверена Џефрију Монкади, раније главном скауту, док улога спортског директора званично припада Антонију Д’Отавију.
Кировски је Американац пореклом из Северне Македоније. У богатој играчкој каријери је из подмладка Манчестер јунајтеда заиграо за први тим 1996. године. Следе Борусија Дортмунд, Келн, Спортинг, Бирмингем, Кристал палас, па повратак у САД, где је два пута наступао за Галакси. Први је фудбалер из САД са титулом Лиге шампиона.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.