Izvor: RTS, 09.Mar.2024, 12:36

Ђоковић против Вукића отвара Индијан Велс, Србија ће због Новака касније на спавање

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одиграће први меч у оквиру другог кола Индијан Велса против Аустралијанца Александра Вукића. Меч би требало да почне око поноћи по нашем времену.
Ђоковић је у првом колу био слободан, а Вукић је победом над квалификантом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шитаријем Мочизукијем обезбедио меч друге рунде на Индијан Велсу.
Српски и аустралијски тенисер до сада се нису састајали и одиграће први међусобни дуел. Вукић је у 2024. години остварио два тријумфа и шест пораза, а Ђоковић има скор од седам тријумфа и два неупешна резултата.
Новак је последњи такмичарски меч одиграо у полуфиналу Аустралијан опена када је поражен од каснијег шампиона првог гренд слема у сезони Јаника Синера.
Вукић је 69. тенисер света, а најбољи пласман му је 48. место на АТП листи, 14. августа прошле године. Вукић је рођен у Сиднеју 1996. године. Његови родитељи и старији брат напустили су Босну и Херцеговину током распада Југославије почетком деведесетих година 20. века.
Најбољи резултат на Индијан Велсу, Вукић је направио 2021. године – друго коло, тада је поражен од сународника Алекса де Минора.
Ђоковић после пет година поново на Индијан Велсу Најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић последњи пут на Индијан Велсу играо је пре пет година и на предстојећем турниру покушаће да дође до 99. титуле у каријери.
Новак Ђоковић је једини тенисер који је освојио свих девет турнира из АТП мастерс серије. На осам од девет најмање по три пута је био најбољи.
Српски тенисер тренутно дели рекорд по броју титула у Калифорнији са Роџером Федерером – имају по пет, а на овогодишњем издању имаће прилике да постави ново достигнуће.
Поред броја титула, Ђоковић је власник и рекорда на турниру по броју узастопних победа, начинио их је 20 у периоду од 2014. до 2017. године.
Познато је да је српски ас једини играч који је икада освојио сва четири гренд слема најмање три пута, а уз то и има и 98 титула у каријери. На Индијан Велсу најбољи тенисер свих времена имаће прилику да дође до 99. трофеја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.