Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 11:52

Ђоковић: Надал и ја нећемо још дуго играти, једна ера се завршава

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић рекао да је свестан да се једна ера завршава и да он и Рафаел Надал неће још дуго играти. Српски тенисер говорио је о досадашњем ривалству велике четворке и посебно истакао жаљење што је Надал одустао од учешћа на турниру >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Индијан Велсу.
На конференцији за новинаре у Индијан Велсу новинаре је занимао Ђоковићев однос са већ легендарним ривалима и на који начин се носи са тренутним изазовима.

“Постаје све теже и теже, али ја и даље волим овај спорт и још се такмичим на највишем нивоу. И даље сам број један, тако да тренутно осећам да желим да наставим даље, да наставим да покушавам да испишем више историје“, истакао је први тенисер света.
Посебно је говорио о специфичном ривалству са најбољим тенисерима и истакао да их је то посебно мотивисало да испишу тениску историју.
"Рафаел Надал и Роџер Федерер су уз Ендија Марија, били нераздвојни део мог развоја као играча и свега што сам постигао. За то су много заслужна ривалства с њима. Сви знамо да ће ти тренуци доћи за све нас, али кад заправо дођу и када заправо схватиш да је то тô, Роџер је завршио каријеру, Рафа и ја нећемо још дуго играти, једна ера се завршава, и тужно је. С друге стране, толико је дивних тренутака и мечева, рекорда које смо поставили појединачно, али и као група. Можда и највећа ривалства у историји спорта између нас тројице-четворице", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Индијан Велсу.
Осврнуо се Новак и на Надалово повлачење са турнира и изразио жаљење.
"Хајде да видимо колико још можемо, тужно је што је Рафа морао да се повуче. Путовали смо заједно у САД. Није било планирано, али било је лепо видети његову породицу и њега. Знам да је дошао рано јер је желео да се прилагоди временској зони, да тренира што је више могуће и да се спреми. Дао је све од себе, али није било суђено. Увек је желео да буде на врхунцу на шљаци, на Ролан Гаросу", закључио је Ђоковић.
Србин први меч на Мастерсу у Индијан Велсу игра у суботу увече против Аустралијанца Александра Вукића, а прецизан термин оранизатори још нису саопштили.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.