Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 08:12

Кошаркаши Партизана против десетковане Олимпије у Милану

Кошаркаши Партизана од 20.30 играју меч 28. кола Евролиге против Олимпије у Милану.
Као потенцијална награда за велики тријумф против Ефеса, можда и пресудни за напредак на табели, по екипу Партизана долази гостовање код десеткованог састава Олимпије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у великом паду морала и амбиција.
Као и у сусрету у Београду, ни сада неће бити несуђеног играча Партизана Николе Миротића. Бивши шпански репрезентативац још увек има стомачне проблеме, док је у случају претходног меча био у процесу опоравка од повреде тетиве. Он је тек један на подужој листи повређених и под знаком питања. На том списку су Били Берон, Алекс Појтрес, Шабаз Нејпир, Дијего Фалкадори и Стефано Тонут. 
Ни код гостију из Београда није савршена ситуација. На Огњена Јарамаза дефинитивно не може да се рачуна, док Џејмс Нанели још "вуче" проблем са раменом од Купа Радивоја Кораћа.
Црно-бели су први овосезонски сусрет добили 82:69 пре свега захваљујући врхунској последњој деоници у класичном Партизановом стилу повратка са двоцифреног заостатка.
Шутерски стил игре чини Олимпију опасном екипом за било ког противника, али и "лак плен" за концентрисаног ривала. Те две крајности се виде управо у претходна два меча: победа код куће над Реал Мадридом 81:76, па пораз на гостовању код Асвела 81:77. Са скором 11-16 су на тек теоретским шансама за улаз у плеј-ин.
Жељко Обрадовић не потцењује ни једног противника, нарочито не Еторе Месину. 
"Милано је екипа која је подигла број шутева за три поена у последњих пет утакмица. Карактеристика је да имају високе играче који шутирају велики број тројки. Сви осим Кајла Хајнса су способни да шутирају за три. Потребно је присетити прошле утакмице код нас, где су били доминантни током једног дела меча. Успели смо да окренемо и на крају победимо без превелике неизвесности. То је велика опомена за нас, да морамо да одиграмо на највишем могућем нивоу како би имали позитиван резултат", нагласио је тренер Партизана.
И Италијан зна шта га чека ког супротног састава.
"Очекује нас физички веома чврста екипа, која је очигледно добро организована као и сваки тим Жељка Обрадовића. За нас ће бити важно да исконтролишемо скокове, да имамо чврсту дефанзивну транзицију и да користимо добро избалансиран напад између игре унутар рекета и спољних шутева", рекао је Месина.
Црно-бели морају да максималним приступом остваре "брејк", нарочито јер им следи гостовање код Барселоне у следећем колу. Треба да се обрати пажња и на Басконију са победом више од Партизана. Тим Душка Ивановића игра код куће са Албом, па долази у Милано, да би затим уследио лет за Београд на можда и пресудан сусрет за позицију у плеј-ину.
Утакмица Олимпија Милано-Партизан почиње од 20.30 и можете да је пратите из часа у час на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.