Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 21:57

Ливерпул и Рома на корак до пласмана у четвртфинале Лиге Европе

Фдбалери Ливерпула убедљиво су савладали Спарту у Прагу 5:1 у првој утакмци осмине финала Лиге Европе. Рома је на свом терену такође с четири гола разлике била боља од Брајтона 4:0.
У првим утакмицама осмине финала Лиге Европе, Ливерпул и Рома су обезбедили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << миран реванш сусрет против прашке Спарте, односно Брајтона.

Карабаг и Бајер Леверкузен су одиграли реми 2:2, као нешто раније Спортинг и Аталанта 1:1.
Ливерпул је силовито започео меч против Спарте и већ у петом минуту игре Алексис Макалистер је донео предност гостима, голом из пенала. Други погодак на мечу дело је Дарвина Нуњеза, после асистенције Хервија Елиота.
У финишу првог полувремена Ливерпулу је Нуњез донео и трећи гол, с тим што је овога пута асистент био Макалистер.
Почетком другог полувремена, деловало је да ће се прашки тим вратити у игру. Српски фудбалер Вељко Бирманчевић је упути ударац ка голу Ливерпула, али је Конор Бредли лоше реаговао и постигао аутогол за 3:1 у корист енглеске екипе.
Међутим, Луис Дијаз је у 53. минуту опет Ливепрулу донео три гола предности, након додавања Харвија.
Коначан резултат утакмице поставио је Доминик Собослај у 95. минуту.
Рома ефикасном игром савладала Брајтон Фудбалери Роме су савладали у првом мечу осмине финала Лиге Европе тим Брајтона 4:0.

Голеаду на "Олимпику" отворио је Пауло Дибала поготком у 13. минуту, а Ромелу Лукаку је затворио први део игре голом у 43. минуту меча.
После полувремена, Рома је постигла још два гола. Прво је Ђанлука Манчини у 63. минуту постигао трећи гол, а потом је Брајан Кристанте у 68. поставио коначан резултат меча.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.