Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 21:37

Први пут употребљен ВАР у шаху

Међународни велемајсторски турнир шахисткиња у Београду остаће упамћен по томе што је први пут употребљен ВАР према одлуци Светске шаховске федерације.
После пет одиграних кола на врху табеле са максималних пет поена издвојила се Александра >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Малтсевскаја, која је у среду победила у мечу са Мехмед Елиф.

Друго место на турниру у овом тренутку деле Елиф и Лу Миаоху, које имају по четири поена.
ВАР сиситем је употребљен на свим партијама током надметања у оквиру популарног Осмомартовског тунира који се одржава у просторијама Математичке гимназије у Београду.
"Уколико се покаже да је ВАР ефикасан и да може да отклони недостатке у игри, укључиће га и Међународна шаховска федерација", наводи председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић.

Осмомартовски турнир шахисткиња, 55. по реду Међународни велемајсторски турнир је почео 2. марта и трајаће до 10. марта. Свечано су такмичење отворили, повлачењем првог потеза, председници градских општина Звездара и Нови Београд, Владан Јеремић и Бојан Бован.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.