Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 00:43

Пол Гаскојн: Некада сам био срећан пијанац, више нисам

Некадашњи енглески фудбалски репрезентативац и тренер Пол Гаскојн говорио је јавно о размерама своје дуготрајне борбе са зависношћу од алкохола, описујући себе као "тужног пијанца"
Некадашњи везни фудбалер репрезентације Енглеске, четири године >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << након хирушке интервенције због проблема са зависношћу од алкохола, рекао је да није престао да пије.

Гаскојн је навео је изневерио себе, јер се окренуо алкохолу након што је завршио играчку каријеру.
"Некада сам био срећан пијанац, али више нисам. Сада сам тужан. Не излазим, али пијем. Пијем у сам. Ако желим да буде лош дан, све што је потребно да урадим је да одем у паб. Ако желим да буде добар дан - одем на пецање", рекао је Гаскојн.
Он је потврдио да је недавно присуствовао састанку Анонимних алкохоличара где је признао да његова борба за ментално здравље датира још од повреде колена коју је задобио док је играо за лондонски Тотенхем у финалу ФА купа 1991. године.
Један од најталентованијих енглеских играча свих времена, Гаскојн је био значајна јавна личност током деведесетих година двадесетог века, али је његов живот од тада постао обележен зависношћу.
Допринео је да Енглеска уђе у полуфинале Светског првенства 1990. године, а његова клупска каријера укључивала је фудбалске чаролије које је приређивао навијачима клубова Њукасл, Тотенхем, Лацио, Ренџерси, Евертон и Мидлзброу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.